Mam problem z podświetleniem zegarów i nie dochodzi prąd do prawej tylnej lampy( tzn jest tylko swiatlo stopu a nie ma pozycyjnego). Wymienialem juz zaroweczki zarowno podswietlenia jak i tylna zarowke swiatel i nadal nie dziala. Z gory dzieki za info
objawy wskazują na bezpiecznik,zapewne nie pali ci też gniazdo zapalniczki i popielniczka
schyl się pod kierownicę i sprawdź ,wymienisz 10A bezpiecznik(czerwony) i bedzie grało,masz tam opisane który do czego
wymienialem bezpiecznik kilka razy i caly czas to samo. Bezpiecznik nr 8 10A czyli ten odpowiedzialny za to co pisalem wyzej wylatuje w kosmos. Co moze byc przyczyną? Szukac tej wady czy pozostaje mi elektryk? Z gory dzieki za porady.
ja nic nie grzebalem ale poprzedni wlasciciel pewnie tak bo jest dioda, ktora zapala sie gdy wlaczam radio.
vit
przez vit » 2006-10-29, 22:25
mozesz miec zwarcie w wiązce kabli idących do lampy.Ja miałem taką sytuacje przy kierunkach przednich na skutek lekkiego dzwona ,z wierzchu nic nie było widac ale pod tą osłonką karbowaną były kabelki były przetarte