Remont silnika, gdzie w Lubuskim ?
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

w1c10
Forumowicz

Remont silnika, gdzie w Lubuskim ?

przez w1c10 » 2006-10-26, 15:27

Cześć.
Mój silniczek w CRXie D16Z5 na powoli dość, chce zrobic go tak żeby był lepszy jak nowy :D Dużo ludzi odradza remont silnika i też sie go troche obawiam, ale jak chce żeby był w super stanie to nie widze innego wyjścia. Inny problem dla mnie to dotarcie silnika po remoncie, troche ciężko będzie to zrobic, jeżdze tym autem w kjsach gdzie jeździ sie ostro, a jeżdząc na codzien mało robie km. Od lutego CRXem zrobiłem około 2000 km, w tym 8 kjsów, pare treningów itp.
Przez to wszystko mam niezłą zagwostke :>
Szukam jakiegoś dobrego mechanika w woj. Lubuskim lub okolicy który mi zrobi porządnie silniczek góre i dół za rozsądne pieniądze ale pewnie, tak żeby to sie wszystko nie rozleciało i żebym nie jeździł z tym silnikiem do niego pare razy, bo coś jest nie tak. Znacie kogoś takiego ?
Dodam, że silnik pracuje równo jakiś czas temu miał sprężanie na poziomie 13.4-13.8 atm, dymi po odpuszczeniu gazu i po jednym KJSie oleju z miarki z MAX maleje do połowy między MAX a MIN. Zaczyna mu troszke brakować mocy, jeżdząc normalnie pewnie pojeździł by jeszcze długo :) Możliwe, że wystarczy zrobić głowice, ale to sie okaże.
Może oddać go do serwisu Hondy na remont ? Jeżeli zrobili by to super dobrze to może bym sie na nich zdecydował. Tylko czy znacie jakiś serwis Hondy godny polecenia nie daleko mnie ?
Inna opcja to jakaś firma tuningowa np. Świątek z Bydgoszczy, remont silnika z planowaniem głowicy + wałki sportowe i takie tam. Wiem, że wyjdzie drogo, tylko nie wiem czy dobrze :>

xi0nc
Forumowicz

przez xi0nc » 2006-10-26, 15:36

Zastanawiam sie tylko jaka cene zaspiewaja Ci w hondzie ... 20tys ??? :rotfl:
Podpis już chyba dawno nieaktualny :D
ed9 -> ee9 -> what next ??? =]
www.beerhondawawa.pl
www.arsperformance.ksu.pl

w1c10
Forumowicz

przez w1c10 » 2006-10-26, 15:46

xi0nc napisał(a):Zastanawiam sie tylko jaka cene zaspiewaja Ci w hondzie ... 20tys ??? :rotfl:

Dzwoniłem i pytałem, oczywiście konkretnie mi nikt nie powie, ale tak na oko powiedzieli, że za 5 tyś. będe miał super zrobiony silniczek. Więcej nie pytałem :)

coop
Forumowicz

przez coop » 2006-10-26, 22:51

Jeśli chcesz to robić w serwisie, to polecam firmę Karlik w Poznaniu ( dawna Honda Wielkopolska ). Jeżdżę do nich już 15 lat różnymi hondami i jeszcze się nie zawiodłem. Nie próbój tego robić w Zielonej Górze, Pile i w Szczecinie. Oni jeszcze długo muszą się uczyć, a niekoniecznie na moich samochodach.

W serwisie za remont zapłacisz bardzo dużo. Zastanów się, czy warto wkładać tyle kasy w stary silnik. Może lepiej kupić silnik z gwarancją u gościa z Przeźmierowa ( kiedyś adres podawałem w dziale polecane warsztaty czy coś takiego ). Facet sprowadza tylko silniki i skrzynie z Japonii.

Możesz spróbować w Wałczu, gdzie też jest dobra firma z silnikami. Często ogłaszają się na allegro. Mogą Ci przełożyć silnik na miejscu i też dają gwarancję.

Jakoś w okolicy Gorzowa nie słyszałem o kimś, kto dobrze robi coś w hondach.

marcin_crx
Forumowicz

Samochód: CRX Ballade ZC1

przez marcin_crx » 2006-10-27, 00:40

znam gościa co Ci na pewno złoży silnik w kupę, odezwij się na gg :)
Honda - zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie :D

live to ride - ride to live

www.nrg.gorzow.prv.pl

w1c10
Forumowicz

przez w1c10 » 2006-10-27, 14:57

coop napisał(a):....
W serwisie za remont zapłacisz bardzo dużo. Zastanów się, czy warto wkładać tyle kasy w stary silnik. Może lepiej kupić silnik z gwarancją u gościa z Przeźmierowa ( kiedyś adres podawałem w dziale polecane warsztaty czy coś takiego ). Facet sprowadza tylko silniki i skrzynie z Japonii.

....

Cześć.
Pomysł nie głupi, ale... Dzwoniłem dzisiaj do niego i nie ma żadnego silnika do Hondy CRX gen.2 i mówi, że marna szansa żeby miał :( Spytałem o cene silnika i skrzyni do crx gen.3 którego nie ma ale pewnie będzie miał, cena to 4500 zł, troszke dużo za używany silnik D-seri. Do tego trzeba by kompa, wiązki itp. tak że nie opłaca sie za 1.6 sohc 125 KM :>
Będe kombinował dalej, zaczne chyba od naprawy głowicy.

coop
Forumowicz

przez coop » 2006-10-27, 15:29

Zobacz jeszcze w Wałczu

[ Dodano: Pią Paź 27, 2006 3:39 pm ]
Tu masz namiary na Wałcz

powiększ SILNIK HONDA CIVIC 1.6 16V D16Y7 (numer 134313513)
Jak kupować? Opis Zgłoś naruszenie zasad

Dane
Cena Kup Teraz: 2 500,00 zł
Do końca: 53 min.
(pią 27 paź 2006 16:30:36 CEST)
Powiadom znajomego
Dodaj do obserwowanych aukcji
Sprzedający euro-hand (45)
Zadaj pytanie Sprzedającemu
Pokaż inne przedmioty Sprzedającego

Nowi Użytkownicy, którzy nie
dokonali pełnej aktywacji konta,
nie mogą skorzystać z Kup Teraz.
Więcej informacji
Lokalizacja Wałcz
Koszt przesyłki pokrywa Kupujący
Kup Teraz
Cena Kup Teraz: 2 500,00 zł

Jak kupować?
Zarejestruj się.
Przeczytaj opis przedmiotu oraz informacje na temat transportu i płatności.
Przejrzyj opinie o Sprzedającym.
Kliknij przycisk Kup Teraz, aby kupić przedmiot natychmiast bez licytacji.

Transport i płatność
Opcje transportu Formy płatności
Przesyłka kurierska
Odbiór osobisty Pobranie pocztowe (płatne przy odbiorze) Koszt wysyłki: brak danych
Poproś o udostępnienie Płatności Allegro

Opis

Do silnika dołączamy komplet dokumentów - fakturę Vat.

EURO-HAND

pracujemy w godzinach od 9.00 do 17.00
a w soboty od 9.00 do 14.00

Wszelkie pytania na temat silnika proszę kierować pod poniżej podanymi numerami telefonów:
tel. (067) 250 11 25

tel. kom. 0508 067 120

Malcolm Feth
Administrator

Samochód: Honda Civic Type-R

przez Malcolm Feth » 2006-10-27, 21:26

w1c10
dwie sugestie.

1. jesli chcesz remont w serwisie zalatwie ci obnizona cene remontu w niemczech w serwisie - we frankfurcie...
2. koras w ZG robil juz chyba dwa razy silnik i ma fachmena ktory robi to dobrze.

ps.. propzycja z tanszymi czesciami serwisowymi nadal jest aktualna.... jak sobie sam odbierzesz to moge ci pomoc w temacie..