Mam taki problem który zaczyna mnie juz denerwować. Podczas jazdy po dziurach w zawieszeniu hani słychać stuki, które przenosza sie na układ kierowniczy. W zawieszeniu mam wynienione wszystkie gałki i całą reszte gum ( za wyjątkiem mocowania gum drążków stabilizacyjnych ). Więc myśle sobie, czy nie zużyła się już listwa kierownicza czyli maglownica. Moje pytanie więc dotyczy tego, czy można wymienić samemu jakieś elementy znajdujące sie wewnątrz maglownicy, czy takie elementy można dostać w sklepie i jaki orientacyjnie może być ich koszt. ewentualnie prosze zasugerować co innego może powodować takie stuki w zawieszeniu. ps. spręzyny nie są połamane.
Witam,
Mam pytanie czy taki głuch stuk dobiega z przedniego lewego koła ? Również mam wszystkie gumy ok a coś mi stuka, dwa razy byłem na trzepakach i dwa razy nie stwierdzono luzów w zaiweszeniu.
pozdrawiam
Hmm nie wymienie tu w jakiej marce auta ale maglownice mozna bylo mocniej skrecic srubami i efekt luzu i stukania ustawal (zapewne na jakis czas) minus tego byl taki, ze ciezej sie krecilo kierka.
Ale to taki dorazny zabieg i nie wiem czy w rexach wykonalny, wiec prosze nie brac tego na zupelnie serio;)
Może i wyobraźnia z wiedzą w konkury chodzą, ale za to obie przegrywają z bezmyślnością
Może to będzie to?! Wprowadż na kanał chwyć za drązki kierownicze bezpośrednio przy wyjściu z maglownicy i poruszaj góra dół. Jeśli występuje luz ze strony prawej to jest wina tulejki plastykowej (oryginał ok 50-)i można ją wymienić samemu. Jeśli luz wyczujesz ze strony lewej to prawdopodobnie jest już wyrobiona listwa w przekładni kier.Ten stuk ,kyóry dotyczy tej tulejki jest wyrażnie odczuwalny przy skręconych kołach w czasie zjeżdżania z krawężnika.
wiesz jaka jest jedyna rada na te stuki??
kupno nowej, oryginalnej(podrobek chyba nei ma, ale nei wiem) przekladni.
u siebie zregenerowalem maglownice i byl spokoj na moze 5k km, czyli gra nie warta swieczki tymbardziej ze z wymontowaniem jest duzo pracy i trzeba pozniej zbieznosc ustawiac.
w kupno uzywanej bym sie nei bawil bo zrobilem sam ten blad i moge sobie z niej zupe gotowac jedynie:/
nowa maglownica z drazkami okolo 2700zł
mi przy skrecaniu w prawo i czsami w lewo strzela cos naetw jak nie zjezdzam z kraweznika i mnie to denerwuje, sprzeyny tez nie sa pekniete... zobacze co napisaliscie jak to nie bedzie to to bede pisac dalej
HONDA, POWER OF DREAMS, CRX-CHWALA JAPONSKIM INZYNIEROM.