filter przeciwpylkowy w del sol
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

oasisliam
Forumowicz

filter przeciwpylkowy w del sol

przez oasisliam » 2006-09-01, 19:24

Ale jaja - dzisiaj pojechalem powymieniac wszystkie filtry - wlacznie z przeciwpylkowym - ktory wg instrukcji posiada moje autko ( mam z klima). Co sie okazalo panowie - ktorzy robia glownie japonce przez 2 godz. szukali gdzie on moze byc i nie znalezli. Malo tego przyszlo jeszcze kilku innych mechanikow z sasiedztwa - ktorzy tez robia tylko japonce caly czas i twierdzilo ze jest pod schowkiem od strony pasazera - rozmonotowali wszystko porozgladali sie i ku ich zdziwieniu - nie ma!!! - na zewnatrz przed szyba po zdjeciu uszczelek ( nad akumulatorem) tez nie ma - nigdzie nie ma - w koncu wysnuli wniosek ze nie ma- ale mi sie za bardzo w to wierzyc nie chce. Czy jest ktos chetny w stanie powiedziec gdzie "na bank" jest ten filterek i czy na pewno moj model go posiada??? z gory dzieki za pomoc

coop
Forumowicz

przez coop » 2006-09-01, 19:39

Na bank nie posiada. Wziąłem nawet instrukcję od del sola i tam też nic o nim nie piszą.
Zresztą, gdyby był, to widział bym go niejednokrotnie na własne oczy. W serwisie hondy też go nie widzieli.

Na str. głównej po lewej jest crx del sol III gen. Wejdź tam, poszukaj układ klimatyzacji i z dokładnością do jednej śrubki i podkładki będziesz miał tam wszystko rozrysowane.

W civicu 5 gen., na bazie którego został zrobiony del sol też nigdy nie było filtra p/p.