"cykanie" zawieszenia - del sol
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

Luc_b
Forumowicz

"cykanie" zawieszenia - del sol

przez Luc_b » 2006-08-21, 13:55

czesc!

podczas jazdy naszymi pieknymi drogami, przy zaliczaniu nierownosci slychac w moim del solu takie jakby 'cykanie'.. cos jak mikrostyki w joistickach :) zadnych stukow.. tylko takie 'cyk' po obu stronach z tylu.
nie wiem jak inaczej to opisac. ogolnie auto sprawuje mi sie na naszych drogach bardzo dobrze.. az jestem zaskoczony.
auto zostalo obnizone za czasow poprzedniego wlasciciela, przez zmiane sprezyn (-30mm).. nie wiem czy amory tez byly zmieniane. ale wszystko zdaje sie byc dobrze zestrojone, bo nic nie stuka nawet przy wiekszych dziurach.

zastanawiam sie co to moze byc. nie przeszkadza jakos strasznie.. ale dziwi o tyle, ze spotykam sie z takim dzwiekiem pierwszy raz.

czy obserwowaliscie tez takie objawy?

pozdrawiam,
Luc_b
-

merfi vtec
Forumowicz

przez merfi vtec » 2006-08-21, 23:16

moze sprezynki w gniezdzie amorka pracuja.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata
---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com