Mam takie pytanie czym sie rozni komp od civca a od CRX-a? mozna poznac po wygladzie czy moze po jakis symbolach. Jesli sa jakies roznice w wyglądzie a ktos mialby jakies fotki to prosze o umieszczenie ich na forum. Pozdrawiam
Ciezko bedzie dowiedziec sie o roznicach i jak rozpoznac z manuala. Nikt sie nie spotkal z tymi kompami ? moze ktos wie czy sa jakies roznice wizualne?
pewności nie mam, ale raczej jest tylko kwestia zastosowanego silnika. To od silnika zależy jaki jest komputer nim sterujący. A z tego co wiem to silniki w civach były niekiedy takie same jak w CRX. Tu pewnie różnicy w kompach nie ma. Japończycy też chcą sobie życie ułatwiać, więc po co mieliby konstrułować inny komp do tego samego silnika. Ale pewny tego nie jestem.
"I'm forever blowing bubbles
Pretty bubbles in the air
They fly so high
They reach the sky
And like my dreams they fade and die
Fortunes always hiding, I've looked every where
I'm forever blowing bubbles, pretty bubbles in the air!"
Wlasnie troche sie roznia na 100% tylko nie wiem czy ta sa roznice wizualne czy tylko pogram ewentualnie jakis numer serii. Wiem bo niektorzy daja do civicow kompy od CRX i ponoc jest troche lepszy. Kupilem od znajomego kompa gdzie odcinka jest przesunieta i pare bajerow i pytam dlatego bo nie jestem pewien czy to nie jest przerobiony komp od Civica bo po tych zmianach powinienem odczuc wieksza roznice a zabarodzo jej nie czuje..
kompy z zew. są takie same, tylko mają inne wtyczki do wiązki. Pozatym na boku masz tasiemke z oznaczeniem kompa. Słowem jesli w civicu masz kompa od tego samego silnika co w CRX i o tym samym symbolu to mozesz przekładac, jak nie to nie.
wazne sa 2 rzeczy. rodzaj silnika i rok produkcji samochodu.
kazda generacja civic ma inne obd czyli wiazke elektryczna i zarzadzanie komputerem.
wazna jest i wiazka i komputer. jesli symbol komputera jest identyczny to wiazka tez bedzie taka sama.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
kazdy komputer ma literke i liczbe np P05 i numer seryjny. typ komputera to max 4 cyfry. 4 i 5 generacja civic ma P na poczatku
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
komputer od civic'a ma P na początku?szczerze powiem ja juz sie zakrecilam tym troche u mnie był jakis ewenement chyba powiem tak : CRX 2 gen wersja USA Si ,silnik jak w niektórych civic D16A6,rok 91'
a komp: z 89'z literką P czyli do civic o ile dobrze zrozumiałam kolegów?
poniżej real foto dla przykładu
A jednak jest coś co sprawia że życie jest piękne....crx